PDA

Tam Sürüm Bilgini Göster : 'Türkü Baba' suskunluğunu 'Ben İki Kere Ağladım' albümüyle bozdu

ahmetordu52
10-28-2009, 11:09 AM
'Türkü Baba' Fatih Kısaparmak, uzun süreli suskunluğunun ardından yeni bir albümle aramızda.

Kısaparmak, ekran kirliliğini ve "sanattaki haksız rekabet ortamı"nı protesto ettiği için kendi deyimiyle 'avaz avaz susarcasına' ara verdiği müzik dünyasına 'Ben İki Kere Ağladım' albümüyle döndü. Albümdeki 11 bestenin dokuzu, Fatih ve Şebnem Kısaparmak imzasını taşıyor. Diğer 2 eser ise "Telgrafın Telleri" ve "Odam Kireçtir Benim" gibi sevilen türküler. Albüme adını veren "Ben İki Kere Ağladım"ın sözü Şebnem Kısaparmak'a, bestesi ise Fatih Kısaparmak'a ait. Sanatçı, söz ve müziği kendisine ait olan "Çılgınım Benim" isimli eserini albümünde, eşi Şebnem Kısaparmak ile "düet" şeklinde seslendirdi. Sözleri Şebnem-Fatih Kısaparmak çiftine ait olan "Ben Yolların Gözyaşıyım" ile "Peşimde Sen Varsın" adlı çalışmalar, sansasyondan uzak yaşayan çiftin ortak çalışmaları. Necip Fazıl Kısakürek'in "Zindandan Mehmed'e Mektup" adlı şiirine yaptığı beste ise, dinleyenleri sanatçının özgün formunun rüzgarıyla buluşturuyor. Kültür-Sanat Servisi ZAMAN